Autobuska linija Sarajevo-Mostar

Na relaciji od Sarajevo do Mostar vozi autobus prevoznika Autoprevoz Bus Mostar. Polasci iz Mostara kreću sa Autobuske stanice Istok dok iz Sarajeva kreću sa Autobuske stanice Sarajevo. Navedena autobuska linija saobraća u toku dana od šest do 11 puta u zavisnosti od vremena i sezone.  Trajanje linije je do 2 sata i 15 minuta najviše i autobus u tom periodu pređe udaljenost od 120-130 kilometra u zavisnosti iz kog dijela Sarajeva krene ili u koji dio Sarajeva dolazite. Ukoliko koristite povratne karte i karte sa popustima za studente možete postići i najjeftiniju cijenu autobuskog prevoza na relaciji od Mostara do Sarajeva.  

Na ovoj relaciji od Sarajeva do Mostara Autoprevoz bus vozi zadnjih 70 godina i to je siguran i prevoz sa dobro poznatom kompanijom. Ukoliko ste naumili da koristite povratnu kartu preporučuje se korištenje povratne karte sa otvorenim datumom povratka pri čemu sebi ostavljate prostor da se vratite kada želite i bilo kojim polaskom ovoga prevoznika. Ove karte obezbjeđuju ukupan popust na oba smjera preko 20%.

Ukoliko dolazite sa aerodroma Sarajevo možete autobusom do Mostara ići sa stanica/stajališta Autobuska stanica Sarajevo, Ilidža, Nedžarići ili Pofalići. Tačan dolazak autobusa Sarajevo do Mostar za ova stajališta možete vidjeti na buskarta.ba na dijelu red vožnje ili ako ukucate direktno mjesto kao što je na primjer autobus Ilidža do Mostar.

Ovu liniju možete koristiti do Sarajeva a, poslije se vezati na Aerodrom Sarajevo uglavnom Javnim prevozom KJKP GRAS ili Centrotrans kompanija ili taxi prevozom i obrnuto.

Veze za Autobusku stanicu u Istočnom Sarajevu su uglavnom taxi prevozom i preporuka je da koristite stajališta u Nedžarićima i Ilidži za silazak sa autobuske linije Mostar Sarajevo. Sa autobuske stanice u Istočnom Sarajevu možete ići u autobusom Sarajevo do Beograda, Sarajevo do Novi Sada, Sarajevo do Podgorica, Sarajevo do Foča i još dosta polazaka koje možete vidjeti na buskarta.ba.

Autobuska linija Mostar do Sarajevo je jedna od linija koja ima najviše polazaka i kao takva povoljna je za planiranje boravka u Mostaru ili Sarajevu.

Pri dolasku na Autobusku stanicu Mostar možete se prebaciti i do grada Stolac, Blagaj, Počitelj, Međugorje, Čapljina, Dubrovnik, Split a sve u zavisnosti kada planirate ići. Opcije autobuskih linija  možete pogledati na buskarta.ba ili se informisati na Autobuskoj stanici Mostar o daljnjim konekcijama. Daljnje konekcije su ili sa Autobuske stanice Mostar ili sa obližnjih gradskih stajališta ili autobuske stanice na zapadu koja nije mnogo udaljena.

Cijena svake autobuske karte na autobuskoj liniji Sarajevo do Mostar može se provjeriti na portalu buskarta.ba kao i sve ostale cijene autobuskih karata. Ovdje ćete naći i cijene sa popustima koje važe za BH građane a neke i uopćeno za sve putnike kao što su na primjer djeca.  Koristit portal buskarta.ba prilikom kupovine karte znači sigurnost ali i mogućnost povrata novaca ukoliko dođe do otkazivanja putovanaj i slično. Autoprevoz bus sa svojom autobuskom stanicom u Mostaru podržava ovu fleksibilnu politiku prodaje.

Prevoz autobusom koji se najčešće koristi od Aerodroma Sarajevo do Mostara je prevoz sa firmom Autoprevoz bus Mostar na autobuskoj liniji Sarajevo do Mostar ili Sarajevo do Stolac ili Sarajevo do Grude ili Sarajevo do Blagajkao i Sarajevo do Međugorje sa stajanjem na autobuskoj stanici u Mostaru. Jednostavno otiđite na portal buskarta.ba i povežite Aerodrom Sarajevo do Mostara.